Marvel försöker spara pengar på The Avengers

Marvel försöker spara pengar på The Avengers

Enligt filmsajten Bleeding Cool försöker Marvel göra The Avengers-produktionen så billig som möjligt, vilket har orsakat en del turbulens och avhopp bland produktionsarbetarna.

Bleeding Cool rapporterar att företaget satsar på en budget på ungefär samma nivå som Sonys Spider-Man, som hade en budget på 140 miljoner dollar.

Tydligen har flera personer lämnat produktionen på grund av Marvels ovilja att höja budgeten, vilket kan ha förlängt förproduktionsfasen med flera månader. Det är dock okänt om det innebär att filmens premiär måste fördröjas. Andra medarbetare har stannat kvar, och försöker få Marvel att höja budgeten till vad de anser vara en rimlig nivå.

Om Bleeding Cools uppgifter stämmer – vilket i dagsläget är långt ifrån säkert – kan det innebära stora problem för The Avengers. Enligt ryktet satsar Marvel på en budget i samma storlek som Spider-Man; 140 miljoner dollar. Spider-Man handlade om en superhjälte som slogs med en skurk i en stad. The Avengers har dussintals superhjältar, spelade av stjärnor som Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Don Cheadle, Clark Gregg, med flera – och det är bara de skådespelare som är klara för filmen i dagsläget.

Filmen kommer också att ha lika många skurkar som den har hjältar, och filmens manus är inte begränsad till en stad utan utspelas i hela världen. Huruvida man kommer att kunna göra den rättvisa med en budget på 140 miljoner dollar säger sig självt. Som bekant är dock Marvel ett vinstberoende företag, och oddsen för att The Avengers går med vinst är betydligt större med en budget på 140 miljoner dollar än med en budget på 250 miljoner dollar.

The Avengers förväntas ha premiär i maj 2012.

Skriv en kommentar

Din e-postadress blir aldrig publicerad eller delad med andra.
Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

eller