Soderbergh att regissera The Man From U.N.C.L.E., Clooney får huvudrollen?

Soderbergh att regissera The Man From U.N.C.L.E., Clooney får huvudrollen?

Regissören Steven Soderbergh ryktas vara i diskussioner med Warner Bros. Pictures om att regissera filmen baserad på TV-serien The Man From U.N.C.L.E..

Det rapporterar The Hollywood Reporter. Filmen skulle ursprungligen ha regisserats av David Dobkin, men han hoppade av projektet efter drygt ett år för att fokusera på annat. Nu verkar det alltså som att Steven Soderbergh (Ocean 11-13, The Informant!) kan komma att ta över ansvaret, och om regissören får jobbet kan inspelningarna påbörjas i slutet av nästa år. Filmen har varit i planeringsstadiet sedan tidigt 90-tal.

THR rapporterar också att bytet av regissör kan leda till att filmen får ett nytt manus. Det skulle i sådana fall skrivas av Scott Z. Burns, som tidigare har skrivit manuset för The Informant! och bidrog med material till manuset för The Bourne Ultimatum. Det manus som man hittills har jobbat efter skrevs av Max Borenstein (Swordswallowers and Thin Men).

The Man From U.N.C.L.E. sändes mellan 1964 och 1968 och handlade om en organisation bestående av spioner från både Sovjetunionen och USA, som försökte bibehålla fred i världen under kalla kriget.

UPPDATERING: Playlist har rapporterat att George Clooney, som har varit med i sex av Soderberghs filmer de senaste tolv åren, är intresserad av att spela huvudrollen i filmen. En charmig spion med mycket hårgelé och känsla för damer? Låter som en roll för Clooney. Sajten hävdar också att filmen, som TV-serien, kommer att utspelas under 60-talet.

En kommentar

  1. Kan gå hur som helst känns det som. Oavsett vilket, kan man väl vara säker på att det blir snyggt..

    18 november 2010 @ 14:57

Skriv en kommentar

Din e-postadress blir aldrig publicerad eller delad med andra.
Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

eller